lauantai 25. lokakuuta 2014

Piiiiiiiitkä postaus

Moikka! Tästä postauksesta tulee pitkä, koska on niin paljon juttuja joista haluan kertoa.

Ensimmäisenä raportoin mielenkiintoisesta luontoretkestä, jolla olin äidin, pikkusiskon ja koiran kanssa. Luontoretkemme vierailla luontopoluilla ja retkeilyreiteillä eivät yleensä mene aivan suunnitellusti, yleensä ne pitkittyvät huomattavan paljon... Mutta olisihan se tylsää seurata kiltisti opasteita, mitä hauskaa siinä muka olisi, että kulkee sitä valmiiksi tehtyä polkua ilman jännityksen häivääkään, eikö olisikin?
Tällä kertaa olimme Pohtiovuoren ulkoilualueella Piikkiössä. Ei, Piikkiö ei ole kotikaupunkini/kuntani, jos joku niin luulee.


Ensin seurailimme kiltisti opasteita, sitten ohitimme muutaman, mutta löysimme kuitenkin Pohtiovuoren, jonka päällä söimme eväitä. Löysimme myös kuuluisan muinaisjäännöksen, hiidenkiukaan. Aikamoinen röykkiö, siskoni olisi halunnut kaivaa ruumiit esiin sen uumenista, mutta jätti sen kuitenkin toteuttamatta.
Muinaisjäännöksen löytämisen jälkeen emme löytäneet enää opasteita, joten lähdimme suuntaan, jonka arvelimme olevan oikea. Ei ollut, vaan kävelimme aika pitkän ja mielenkiintoisen matkan, kunnes äiti löysi polun, jota luuli suunnistajien poluksi, kunnes huomasimme saapuneemme pellonreunaan, olimme siis kulkeneet peuranpolkua... sitten kuljimme savista peltoa varmaan pari kilsaa, ennen kuin pääsimme autolle, minusta tälläinen eksyminen on oikeastaan aika kivaa.
Tässä kuvakooste kyseisestä retkestä:


















Seuraavaksi korujen ja yhden possun pariin:
 Sudenkorento-korvikset tein kahden eri puretun korun osista ja rusettikaulakorun rusetti on myös puretusta Hello Kitty- rannekorusta. Fimopossun sain viimeinkin paistettua, jos joku kaipaa siihen tutoriaalia, kommentoikaa ihmeessä, niin teen sellaisen : ).




Seuraavaksi Halloween-Synttäritunnelmia.
Kaverillani oli Halloween-aiheiset synttärit, johin tein Omar-sormia.
Käytin niihin Omarkarkkeja, kakkugeeliä ja manteleita. Ällöjä tuli...


Kuva: Jenna Forsblom




Halloween-juhliin kuuluu toki myös pukeutua, minä en niin hirveästi panostanut, naamaan laitoin valkoista helmiäiskasvoväriä ja äidin mustaa luomiväriä, päälläni oli myös vanha ja hyväksi havaittu pitsitunika. Äiti tupeerasi hiukseni ja laittoi niihin turkoosia hiusliitua. Kuva on epäselvä, koska haluan pysyä tunnistamattomana.

Tein kaverilleni lahjaksi korvakorut ja kaulakorun. Olen itse varsin tyytyväinen lopputulokseen.
                                                                      Kuva: Jenna Forsblom
 
Lisäksi meillä oli syyslomadinnerit.
Tarjolla oli uuniperunoita monella eri täytteellä, focacciaa, valkosuklaapannacottaa (ohje: Ruokala (emme tehneet sitä omenajuttua) sekä sitkeitä limekeksejä, joissa yksi sitruuna oli korvattu kahdella limellä ( http://lunnileipoo.blogspot.fi/2011/11/sitkeat-sitruunakeksit.html).
Vadelmakastike pannacottalle:

1/2 dl vettä

100g pakastevadelmia

2rkl hillosokeria ( tai tavallista sokeria 3rkl)
                                                         
Keitä vadelmia, sokeria ja vettä vähän aikaa, siivilöi ja anna jäähtyä. Aika simppeli soosi.







 Herkullista oli!

                                        Pitkään postaukseen sopii The Long Song Doctor Whosta.

 Kuunnelkaa ihmeessä, olen kyllä Doctor Who- fani ( : . Allon-sy! ja Geronimo! jne.























2 kommenttia:

  1. Kiva blogi, lueskelin sitä tosiaan jo aiemmin mutta sain vasta nyt aikaiseksi kommentoida :D Jotenkin teidän luontoretkillä on tapana sattua ja tapahtua. Ei niin että muistelisin taannoista Kuhankuonon reissua...

    Sudenkorentokorvikset on ihan sairaan hienot ja noi sormet tosi ällöjä! Lehtikorvikset ja kaulakoru on kans hienot. Ja sä näytät Halloween-asussa just niin pelottavalta kuin ajattelinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vaikka Kuhankuonoreissu olikin pohjanoteeraus... Koska otetaan uusiksi?
      Kiva että tykkäät mun tekemistä koruista!
      ne halloween-sormet oli kyllä niin ällöjä, ettei niitä voinut syödä montaa.
      P.S riivattu lapsi tulee sun uniis ja sanoo että Moi! Kiva nähä taas!

      Poista

Kommentoithan asiallisesti. Kiitos kommentistasi etukäteen!